HTML

Holdpalota

Önelégülten hiszi, hogy ismeri a világot, aztán időnként jön valami, ami kirántja a felsőbbrendű önelégültség gubójából.

Friss topikok

  • stillman: @CsillaQ: nagyon köszi a kommentet, nagyon jó érzés volt olvasni! (2022.01.02. 22:54) 6 évvel a baleset után
  • Simon Zsusa: Szeretnék tanácsot kérni, fémekkel tanácsos-e bioptron lámpát használni...? (2018.08.28. 10:42) 10 jótanács, ha eltörik a lábad
  • stillman: @deepwing: szia, köszi, hogy írtál, de inkább emailben kommunikáljunk kérlek, boros.regina@gmail.c... (2016.01.19. 11:12) Tényleg vége
  • stillman: @McKinney: csak sajnos rendszerint a gyalogosok a vesztesek :) (2014.05.27. 13:00) Mielőtt elütnek

Lépésről lépésre

6 hét

2014.03.13. 23:15 stillman

kristaly.JPG

Ma történt hat hete, szinte ezekben a percekben épp. Nem állítom, hogy gyorsan elment ez az idő, de mégis felidézem a pillanatot, ahogy elképesztő messzeségben tornyosulnak előttem a rám váró hetek, a gyógyulás felé vezető alagút, amelynek végén nemhogy a fényt nem láttam, de tömény szenvedés kísérte utamat.

Holnap lesz 6 hete, hogy megműtöttek, holnap levehetem az orthesist és elhagyhatom a napi injekciót. Ma adtam be magamnak az utolsót vagy talán az utolsó előttit (ha szigorúan nézem holnap még beadok egyet, hiszen késő este műtöttek).

Furcsa pillanatok ezek. A testem egészségesnek érzi magát, a fizikai teherbíróképességem azonban jelenleg egytizede körülbelül annak, ami volt. Ebből visszajönni nehéz út lesz. A lábam állapotába pedig 2,5 további hétig jobb, ha bele se gondolunk. Újra és újra eszembe jut: "most jön a neheze". És érzem, hogy nem viccelt. Még vár rám az első ráállás. Amikor a talp ismét magáénak mondhatja a terepet. Amikor a láb elkezd újra munkába állni a hatalmas sokk, a megtépázás, majd összerakás után. Egy javított alkatrész, amire vigyázni kell. Lehet, hogy örökre.

Kezdem megtanulni, hogy féligazságokkal vagyok körbevéve. 6 hét, aztán 8, végül 9, ilyen sorrendben állították fel a várakozást. Április eleje vagy vége, vagy nyár, vagy nyár vége, mire járni tudok teljesen. Vagy akkor se. Fél év, vagy egy év...? Amikor ismét teljesen épnek mondhatom magam. Ha egyáltalán 100%-os lehetek valaha is.

És úgy tekintek április 1-re, mint egy ünnepre, amit nagyon várok. Vajon megkapom az ajándékom, amire számítok? Nevezetesen a járás(újratanulás?) fájdalmas örömét.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdpalota.blog.hu/api/trackback/id/tr195859444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
i