HTML

Holdpalota

Önelégülten hiszi, hogy ismeri a világot, aztán időnként jön valami, ami kirántja a felsőbbrendű önelégültség gubójából.

Friss topikok

  • stillman: @CsillaQ: nagyon köszi a kommentet, nagyon jó érzés volt olvasni! (2022.01.02. 22:54) 6 évvel a baleset után
  • Simon Zsusa: Szeretnék tanácsot kérni, fémekkel tanácsos-e bioptron lámpát használni...? (2018.08.28. 10:42) 10 jótanács, ha eltörik a lábad
  • stillman: @deepwing: szia, köszi, hogy írtál, de inkább emailben kommunikáljunk kérlek, boros.regina@gmail.c... (2016.01.19. 11:12) Tényleg vége
  • stillman: @McKinney: csak sajnos rendszerint a gyalogosok a vesztesek :) (2014.05.27. 13:00) Mielőtt elütnek

Lépésről lépésre

Hetek

2014.03.02. 15:02 stillman

Nem szabad ráfeszülni az időre és nem szabad teret adni a türelmetlenségnek. Át kell élni és ki kell használni a ránkszabott várakozást. Ez a felépülés, az újratöltődés és az újjászületés ideje. Persze nagy luxus csak magunkkal foglalkozni és amikor eltűnt végre a kiszámíthatatlan fájdalomhullám, amikor kezdünk magabiztosságunkból visszanyerni, képesnek kell lenni arra, hogy ne vegyük sorra a következő aggasztó kérdéseket, ami leköt és eltereli épülésünkről a figyelmünket. Az egyik legnehezebb: megadni azt, ami jár, ezt érezni kell és tudni kell.

Egy autóbalesettel együtt jár, hogy nemcsak orvosokkal de ügyvédekkel, rendőrökkel, biztosítóval kell tárgyalni, egyezkedni. Mindenki nagyon elfoglalt, mindenki a türelmedet kéri, hidd el nagyon sok ilyen ügy van, nemcsak a te ügyed. Ilyenkor érzi igazán az ember, hogy meg van kötve a keze, megállítják, tehetetlen.

Csak azok tudják elképzelni, akik ezt átélték, mert egyébként nem lehet. Azt, hogy milyen érzés nap, mint nap úgy "küzdeni" az igazadért, és helytállni dörzsölt emberek között, hogy felkelsz: tízszer annyi idő alatt készülsz el, mint megszoktad. Eleinte rettegő, majd kínosan feszült, később csak figyelmes óvatossággal fürdesz.. Kiszolgálnak, mert kiszolgáltatott vagy.  Arra nem vagy képes, hogy egy kávét bevigyél a konyhából a szobába, mert a két kezed a mankóval van elfoglalva. Arra is kell figyelned, hogy a lábad ne fájduljon meg és arra is,  hogy a gyógytornásszal átélt kínok építsenek. Egészséges emberek között egészséges gondolatokkal, nem kifáradva, nem kimerülve lelkileg a testi bajoktól, egész emberként kell helyt állni.

Agyonvágva első mondatomat, akárhogyis nézzük: ma március 1. van. És április 1-én talán két lábra állhatok. Egy hónap így vagy úgy.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdpalota.blog.hu/api/trackback/id/tr725837934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
i