HTML

Holdpalota

Önelégülten hiszi, hogy ismeri a világot, aztán időnként jön valami, ami kirántja a felsőbbrendű önelégültség gubójából.

Friss topikok

  • stillman: @CsillaQ: nagyon köszi a kommentet, nagyon jó érzés volt olvasni! (2022.01.02. 22:54) 6 évvel a baleset után
  • Simon Zsusa: Szeretnék tanácsot kérni, fémekkel tanácsos-e bioptron lámpát használni...? (2018.08.28. 10:42) 10 jótanács, ha eltörik a lábad
  • stillman: @deepwing: szia, köszi, hogy írtál, de inkább emailben kommunikáljunk kérlek, boros.regina@gmail.c... (2016.01.19. 11:12) Tényleg vége
  • stillman: @McKinney: csak sajnos rendszerint a gyalogosok a vesztesek :) (2014.05.27. 13:00) Mielőtt elütnek

Lépésről lépésre

Talp

2014.03.02. 15:35 stillman

ketlab.jpg

Na most az ember talpa azért jött létre, hogy azon álljon és gyalogoljon, esetleg fusson. Igen sokat bír, teherhordozásra van kalibrálva, továbbá egyensúlyozásra. És még sokminden másra.

Ezért aztán a talp meglepődik, amikor nem történik semmi egy ideig vele. Eleinte próbál rávenni, hogy gyere már, lépjél rám, a reflex és a beépült rutin veszélyesen sodor az édes és természetes rálépés felé, de ezeknek nemet kell mondani folyamatosan, sokszor. A válasz csendes beletörődés majd szomorú visszavonulás. A talp szelid és türelmes. Amikor leteszed a földre és hozzáérinted a sarkad majd a lábujjad a földhöz, pozitív impulzusok százát kapod, élvezet, intenzív jó érzés járja át a lábad és az agyad. Amikor először mertem hozzányomni egy kicsit jobban a földhöz, szinte kéjes érzés öntött el.

Hm, érdekes tapasztalat: a talpam boldogságot tud nekem okozni. Csak használnom kell valamilyen módon. Éreztetnem kell vele, hogy él, szükségem van rá, csak várjon rám türelmesen. Talán nem kell már olyan sokat. Hitegetni sem szabad.

Persze tudom, hogy nem mindig lesz így, hiszen beletörődött kényelmességének egyszer vége szakad és akkor előveszem, kíméletlen munkára lesz kényszerítve hirtelen és nem lesz többé visszavonulás. Türelmesnek kell majd lennem vele, ahogy ő volt velem. Nem kínzott, nem háborgott, csak szeretett, amikor törődtem vele. De, hogy tanuljam meg mindezeket tőle?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdpalota.blog.hu/api/trackback/id/tr215839682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása
i